Prostredníctvom nami písaných článkov sa Vám pokúsime prihovoriť, popísať Vám určité veci ohľadom záhradných chatiek a ostatných drevostavieb, o ktoré sa zaujímame alebo prípadne objasniť Vaše pripomienky.

Neváhajte, čas hrá proti Vám

Zverejenené - 6.4.2021

Kategória - Rekreačné chaty

Záhradná chatka priradená k blogu

Určite Vám neunikli informácie z médií o turbulentnom vývoji cien dreva a stavebných materiálov vôbec. Súvisí to s celosvetovým prudkým stavebným boomom predovšetkým v USA a Ázii, ktorý pohlcuje obrovské množstvo reziva z Európy, samozrejme aj zo Slovenska. Spôsobuje to nedostatok a nepravidelnosť dodávok vstupných materiálov a zároveň nezvyčajný rast jeho ceny. Očakávame, že tento trend nie je krátkodobý a zo skúsenosti môžem povedať, že ceny sa na pôvodnú úroveň vrátia len výnimočne. Prečo táto ekonomická poznámka?

Vývoj ceny dreva

Zdroj: https://tradingeconomics.com/commodity/lumber

Chcem osloviť predovšetkým zákazníkov, ktorí vážne uvažujú nad realizáciou záhradnej chatky, rekreačnej chaty alebo akejkoľvek drevenej stavby, aby neváhali s rozhodnutím. Čas skutočne nehrá s Vami. Aj projekt, ktorý plánujete realizovať v lete, prípadne na jeseň je výhodné pre Vás objednať už teraz za súčasné ceny. Samozrejme rozumiem, že pokiaľ človek so stavbou práve nepočíta, tak ani financie nie sú pripravené v čase, keď by ich potreboval. Pripravili sme preto pre našich zákazníkov férovú ponuku.

Na drevostavby, ktoré zákazník plánuje realizovať neskôr a objedná si stavbu u nás dopredu budeme stanovovať výšku zálohy individuálne, nie 30% ako je náš obvyklý postup. Pre nás slúži záloha totiž skutočne iba ako zábezpeka, aby objednanú stavbu zákazník odobral. Neslúži ako preddavok na materiál, ktorý bude na jeho stavbe použitý. Prečo chceme výjsť v ústrety našim potencionálnym zákazníkom? Pretože dohodnutá záloha nám stačí ako istota odobratia stavby a my si vieme plánovane a koordinovane nakúpiť vstupný materiál na dlhšie obdobie v cenách, ktoré boli v čase predloženia cenovej ponuky zákazníkovi. Myslím, že je to profit pre obidvoch.

Preto ešte raz oslovujem hlavne nerozhodnutých zákazníkov, ktorý vedia, že stavba je otázka času, neváhajte nás kontaktovať. Budeme hľadať vhodné riešenie.

Ďalšie články

Obrázok záhradnej chatky k blogu
  • 6.4.2021

Neváhajte, čas hrá proti Vám

Určite Vám neunikli informácie z médií o turbulentnom vývoji cien dreva a stavebných materiálov vôbec. Súvisí to s celosvetovým prudkým stavebným boomom predovšetkým v USA a Ázii, ktorý pohlcuje obrovské množstvo reziva z E...

Čítať viac