Prostredníctvom nami písaných článkov sa Vám pokúsime prihovoriť, popísať Vám určité veci ohľadom záhradných chatiek a ostatných drevostavieb, o ktoré sa zaujímame alebo prípadne objasniť Vaše pripomienky.

Podlaha v záhradnej chatke

Zverejenené - 5.1.2021

Kategória - Záhradné chatky a domčeky klasické

Záhradná chatka priradená k blogu

Drevená podlaha pri našich záhradných chatkách nie je konštrukčne nevyhnutná. Pokiaľ má záhradná chatka stáť na betónovej platni alebo dlažbe, drevenú podlahu vôbec neodporúčame. Údržba vo vnútri je oveľa jednoduchšia a efektívnejšia ako pri použití drevenej podlahy. Rovnako vytvorenie dutiny pod podlahou, ktorá vznikne jej položením na drevený rošt, napomáha zdržiavaniu sa nežiadúcemu hmyzu alebo hlodavcov. 

V prípade, že záhradná chatka bude postavená na pätky a drevenú podestu, dlážkovica podesty tvorí podlahu aj v samotnej chatke.
 

Náhľad podesty pod záhradnou chatkou


Do väčších záhradných chatiek určených na rekreačné účely inštalujeme v prípade požiadavky zákazníka zateplenú podlahu, ktorú tvorí drevený rošt, ochranné fólie a samotná podlaha, ktorá je tvorená drevenou dlážkovicou hrúbky 24 mm alebo OSB doskou.

Ďalšie články

Obrázok záhradnej chatky k blogu
  • 6.4.2021

Neváhajte, čas hrá proti Vám

Určite Vám neunikli informácie z médií o turbulentnom vývoji cien dreva a stavebných materiálov vôbec. Súvisí to s celosvetovým prudkým stavebným boomom predovšetkým v USA a Ázii, ktorý pohlcuje obrovské množstvo reziva z E...

Čítať viac