• LIGNOS
  • Blog
  • Záhradné chatky a ich alternatívne využitie

Prostredníctvom nami písaných článkov sa Vám pokúsime prihovoriť, popísať Vám určité veci ohľadom záhradných chatiek a ostatných drevostavieb, o ktoré sa zaujímame alebo prípadne objasniť Vaše pripomienky.

Záhradné chatky a ich alternatívne využitie

Zverejenené - 17.3.2021

Kategória - Záhradné chatky a domčeky moderné

Záhradná chatka priradená k blogu

Záhradné chatky, domčeky ako aj veľa iných typov záhradných drevostavieb vyrábame už viac ako 10 rokov. V tomto roku sme však realizovali niekoľko záhradných projektov, ktoré nás svojim účelom využitia prekvapili. Či už sa jedná o stavbu špeciálneho dreveného kurína ako aj viacero záhradných chatiek slúžiacich ako predprípravy pre realizácie interiérovej sauny.

Moderný drevený kurín


Moderný drevený kurín 

Projekt kurínu bol pre nás veľmi špecifický v tom zmysle, že sme nemali so stavbou kurínu žiadne skúsenosti. Mali sme len základné znalosti, z ktorých častí kurín pozostáva. Informácie sme čerpali hlavne z internetu a z podobných online zdrojov. Našťastie zákazník mal presnú predstavu, ktorú nám predostrel a pravidelne ju s nami aj konzultoval. Výsledkom bolo naplnenie jeho predstáv o kuríne, ktorý si vymyslel aj so všetkými jeho časťami určenými pre výbeh sliepok, zber vajíčok, časti s bidlami pre prebývanie sliepok v chladnom počasí ako aj časti pre chovné sliepky.
Moderný drevený kurínModerný drevený kurín

Záhradné chatky ako predprípravy sáun

Ďalšou častejšou požiadavkou zákazníkov býva, či je možné záhradnú chatku prispôsobiť využitiu v podobe sauny. Zákazník si chce buď realizovať integrovanú saunu sám v záhradnom domčeku alebo chce, aby časť záhradnej chatky bola priamo pripravená a upravená ako saunový a oddychový priestor.

To znamená, že priestor musí mať znížený strop, byť správne zateplený, obložený, prípadne musia byť dodané prvky ako lavice, opierky a iné. Prispôsobené musia byť použité materiály, ako aj sklá v oknách a prípadne v dverách.

Záhradná chatka - sauna


Sme veľmi radi, že nám zákazníci verili aj v projektoch, pri ktorých sme ich upozornili, že záhradné drevostavby pre takéto využitie sme často v minulosti nevyrábali a zároveň boli na konci s výsledkom veľmi spokojní.

Ďalšie články

Obrázok záhradnej chatky k blogu
  • 6.4.2021

Neváhajte, čas hrá proti Vám

Určite Vám neunikli informácie z médií o turbulentnom vývoji cien dreva a stavebných materiálov vôbec. Súvisí to s celosvetovým prudkým stavebným boomom predovšetkým v USA a Ázii, ktorý pohlcuje obrovské množstvo reziva z E...

Čítať viac